Spelbörs: Bäst oddsutförande?

Vad är Bäst oddsutförande?Funktionen Bäst oddsutförande gör att kunderna matchas till bästa tillgängliga odds på Spelbörsen.

Med funktionen Bäst oddsutförande påslagen kommer ditt spel, om bättre odds finns eller blir tillgängliga efter att du placerat ditt spel, automatiskt matchas till de förbättrade oddsen. Detta sker normalt på två sätt:

 • När en kund har lagt ett spel men bättre odds blir tillgängliga innan det bekräftas. En kund kommer alltid att få de bästa oddsen som är tillgängliga när spelet matchas:
 • Om de bästa tillgängliga oddsen erbjuds till en mindre insats än kundens önskade storlek, medan de näst bästa oddsen är tillgängliga mot en större insats. Om en kund anger de odds som krävs som näst bästa odds kommer det att leda till att en del av spelet automatiskt matchas till bästa möjliga odds och resten av spelet till näst bästa odds.

Om däremot funktionen Bäst oddsutförande är avstängd, kommer ditt spel inte att matchas/delvis matchas om bättre odds finns eller blir tillgängliga efter att du placerat ditt spel Istället förfaller ditt spel och du måste placera om ditt spel till de förbättrade oddsen.

Hur fungerar Bäst oddsutförande?

Med funktionen Bäst oddsutförande påslagen: om bättre odds finns eller blir tillgängliga efter att du placerat ditt spel kommer ditt spel automatiskt att matchas till de förbättrade oddsen.

I exemplet nedan placerar kunden ett vad på Chelsea till oddset 1,25, när odds på 1,28 är tillgängliga. Bäst oddsutförande skulle innebära att det här spelet matchas till bästa tillgängliga odds på 1,28.

Image
 • När Bäst oddsutförande inte är aktiverat: om bättre odds finns eller blir tillgängliga efter att du har placerat ditt spel men innan det matchas, förfaller ditt spel och det kommer inte att matchas. Du måste sedan lägga ditt spel på nytt till de odds som för närvarande är tillgängliga.


 

Vad händer om oddsen blir sämre efter att jag har lagt mitt spel, men innan mitt spel matchas?


Ditt spel kommer aldrig att matchas till sämre odds än vad du har begärt när du använder enbart Bästa oddsutförande. Men om du använder Bästa oddsutförande ("BPE") och även har funktionen MatchMe aktiverad, är det möjligt att oddsen du matchar på blir lägre än vad som krävs för att helt matcha önskad insatsstorlek (endast backade spel).

Något av följande händer när du lägger ditt spel och oddsen blir sämre när du använder enbart BPE (dvs. utan att MatchMe också är aktiverat):

 • Ditt spel kommer inledningsvis att vara omatchat, men det kan sedan matchas till de odds du begärt, om oddsen blir tillgängliga igen efter att du har lagt ditt spel, eller
 • Ditt spel förblir omatchat om odds inte blir tillgängliga som är minst lika med de du begärde.

  

Något av följande händer när du lägger ett spel och oddsen blir sämre och du använder BPE tillsammans med MatchMe: 

 • Om ditt spel ligger inom tröskelvärdet för MatchMe-inställningarna (se nedan för relevanta trösklar) matchas det med bästa tillgängliga odds på marknaden inom tröskelvärdet, eller
 • Om spelet ligger utanför tröskelvärdet kommer det inledningsvis att vara omatchat, men det kan senare matchas till de odds du begärt om oddsen blir tillgängliga igen efter att du har lagt ditt spel,
  eller
 • Ditt spel förblir omatchat om odds inte blir tillgängliga som är minst lika med de du begärde.

MatchMe är en funktion som hjälper dig att matcha ditt spel vid den första startinsatsen. Om spelet fortfarande är omatchat eller delvis matchat efter den första startinsatsen omfattas det av standardbörsmekaniken vad gäller omatchade eller delmatchade spel.


Hur aktiverar eller avaktiverar jag "Bästa oddsutförande"?Funktionen Bäst oddsutförande är påslagen som standard för alla kunder och det är den inställning som Betfair rekommenderar. Om du däremot är bosatt i Storbritannien och om du vill inaktivera funktionen Bäst oddsutförande kan du stänga av den när som helst med en växlingsknapp. 

 • På skrivbordet kan du hitta växlingsknappen genom att navigera till fliken "Betting" på menyn "Inställningar". 
 • På mobilen kan du hitta växlingsknappen genom att gå till "Inställningar" på A-Z-menyn och sedan välja "Oddsalternativ".
 • Du kommer inte att kunna aktivera funktionen MatchMe om Bäst oddsutförande är inaktiverat

Hjälpte det här?

Hittar du inte svaret du letar efter?

Det snabbaste sättet att komma i kontakt från 10:00 till 19:00